september 1966 kan til nå huske nøyaktig hvor de var da Dr

June 30, 2014 by admin

Afrikanerdominansen døde med Verwoerd for 50 år siden

canada goose dame Mandela100Cyril100Underworld UnmaskedZimbabweAids Good NewsCompetitionsIt er Sør-Afrika JFK øyeblikk folk som canada goose norge levde 6. september 1966 kan til nå huske nøyaktig hvor de var da Dr. Hendrik Frensch Verwoerd ble myrdet. canada goose dame

canada goose jakker dame Like etter 14:00, akkurat for 50 år siden i dag, ble nasjonalistiske statsminister knust i hjel i forsamlingshuset i parlamentet akkurat som ettermiddagsøkten skulle begynne. Assassin Dimitri Tsafendas handlinger forlot Afrikaner intelligentsia reeling, og shockwaves den sendte gjennom Afrikanerdom er fremdeles følt i dag. canada goose jakker dame

canada goose norge 50 år senere griper vi fremdeles med arven til hans katastrofale og dehumaniserende politikk for sosialteknikk, som ble erklært en forbrytelse mot menneskeheten, forblir det nesten ufattelig at han hadde så mye makt og utøvet canada goose outlet så stor innflytelse på generasjoner av sydafrikanere. canada goose norge

canada goose jakke dame Det er en godt slitt historie blant Afrikanere: hvordan nødbulletinen kom fram på SABC-radiotjenesten med et pipetone-pipetone, som bekjente at noe seriøst hadde skjedd, at kunngjøringen sa statsministeren var blitt stukket og den dystre musikken som ble spilt for resten canada goose salg av Ettermiddagen etter Verwoerds død ble offisiell. I 1966, landet (økonomisk) nyter, med ordene fra Rand Daily Mail, surfeit av velstand med en commodities boom gjør hvite Sør-Afrika til et av de canada goose dunjakke mest privilegerte samfunnene på jorden. canada goose jakke dame

canada goose jakke Det store politiske prosjektet om å forene engelske og afrikanske høyttalere etter krigen i den sydafrikanske krigen, opprøret av 1914, to verdenskrig og Smuts-regjeringen var fullført, mens Nasjonalpartiet også leverte en republikk og forlot samveldet. canada goose canada goose norge nettbutikk ekte jakke

Verwoerd, den tredje NP-premieren, var tilsynelatende utførelsen av et folk canada-goose-jakker som canada goose norge nettbutikk tok ansvaret for sitt land og dets evne til å stirre ned resten av verden. Han gjorde det mulig for Afrikanere å gjøre seg fattige, fattige og stort sett uutdannede etter krigen for å utfordre canada goose i norge sine engelsktalende kolleger for overlegenhet.

canada goose victoria Regjeringens politikk gjorde det mulig for Afrikanere å styrke seg selv faglig og økonomisk, og å skape en hvit utopi som bare 60 år før virket canada goose billig umulig, mens han forflyttet det svarte flertall til et liv i canada goose jakke kampen. canada goose victoria

canada goose jakke herre Hans overbevisning ga folk selvtillit. Med Verwoerd ved roret var det ingen tvil og ingen usikkerhet. (Han sa en gang til en intervjuer: Ikke bekymre deg for at jeg når jeg går i dvale, kanskje lurer på hvorvidt jeg har feil. Jeg kunne også sammenhengende og overbevisende forklare den rasistiske apartheidpolitikken til kritikere, selge den som et rettferdig og logisk rammeverk for å bringe rettferdighet og rettferdighet til de forskjellige gruppene som består av Sør-Afrika. For Verwoerd var rettferdigheten til radsegregasjon aldri oppe for debatt, og på den tiden var han i stand til å kappe apartheid i en finér av akademisk og sosiologisk respektabilitet forgjenger Advokat JG Strijdom (Løven i Norden har vært en kilde til ubehag for mange. canada goose jakke herre

canada goose victoria parka Den 5. desember 1950, kort tid etter at han ble minister for innfødte saker, adresserte Verwoerd representantrådet for innfødte, et organ der en rekke sorte ledere satt og som skulle fungere som et forum for dialog med regjeringen (sjef Albert Luthuli prøvde for å få det til å fungere, men til slutt fordømte det). canada goose victoria parka

canada goose trillium I sin adresse til Rådet forklarte han de grunnleggende utviklingsstadiene som ble de samme til hans død. Bantu har blitt ledet til å tro at ordet betyr undertrykkelse, eller at det betyr at de innfødte blir tatt bort av deres områder. Apartheid betyr egentlig nøyaktig det motsatte. For å unngå all slags ubehag og en farlig fremtid for begge befolkningsgruppene (hvit og svart), ønsker denne regjeringen for andre akkurat det som det hevder for seg selv. Den tror på regelen, eller baasskapet, av hvite i deres områder, og regelen eller baasskapet til Bantuene i hans område. canada goose trillium

canada goose ønsker å gi det hvite barnet alle mulige sjanser for selvutvikling, velstand og folkehjelp i sitt eget område, og for bantuene de samme mulighetene for å oppfylle sine ambisjoner og tjenesteydelsen til sitt eget folk, fortalte Verwoerd samlingen. canada goose

canada goose outlet er derfor ingen undertrykkelsespolitikk, bare opprettelsen av en dispensasjon som Bantu aldri har hatt, nemlig muligheten til å utvikle seg i samsvar med sitt språk, tradisjoner, historie og de forskjellige bantu-folkene. følte seg trygg i viten om at Verwoerd, deres leder, kunne forankre apartheid i moral og rettferdighet, og at han kunne forklare det med en slik klarhet at selv Sør-Afrika sansigste kritiker kunne si: det var fornuftig at han ble myrdet, det var som om alle selvtillit bygget opp etter 1948 fordampet var det stor usikkerhet om hvem som hadde selvsikkerheten og visjonen for å fullføre oppgaven Verwoerd hadde påtatt på vegne av det hvite Sør-Afrika. Nationalistens visjon om en fungerende og apartheid-ordning døde med Verwoerd, sikkert hans etterfølgere John Vorster og PW Botha kunne få det til å fungere, mens FW de Klerk til slutt overvåkte sin død. canada goose norge forhandler canada goose outlet

canada goose salg Selv om apartheid begynte å unraveling denne dagen i 1966, ga de ledere som kom etter Verwoerd sterk, calvinistisk og ledende ledelse til en stadig mer utbredt hvit Sør-Afrika, og spesielt til Afrikanere. Tapet av politisk makt i 1994 var derfor en enorm traumatisk hendelse for Afrikanere, og diskuteres fortsatt i dag i dag. (De Klerk og Roelf Meyer er enkle mål for mange som troller nettsidekommentarer eller bombard avisbokbøker.) canada goose salg

canada goose jakker herre Jeg møtte Betsie Verwoerd en gang i hennes hjem i Orania, i Nordkappen i 1995. Hun var gammel, svak og smilende, og canada goose outlet norge jeg ble slått av den storslåtte og kongelige måten hun hadde på seg. Fortsatt Verwoerd kone canada goose jakker herre.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.